Premierul Romaniei, Mihai Tudose, a declarat ca nu supraacciza este cea care a dus la scumpirea benzinei si motorinei, ci uraganele din zonele petroliere ale SUA. 

"Cred ca ati aflat ca au fost niste uragane si ca a crescut pretul barilului pe plan mondial, a crescut pretul la energie in toata lumea, ba chiar in Romania, mai putin”, a declarat premierul Mihai Tudose, potrivit Digi24.ro.

Tudose admite ca preturile combustibilului au crescut, dar puncteaza faptul ca, dupa ce a facut un calcul cu ministrul de Finante, a descoperit ca fenomenele meteorologice sunt de vina.

Intrebat daca supraacciza are ceva de-a face cu scumpirea carburantilor in Romania, premierul a precizat: "Au fost adaugati la pret acciza de 016 bani, iar pretul a crescut cu 09. Nu se regasesc cei 16 bani, iar fenomenele meteorologice din zonele de interes petrolier au avut un impact chiar mai mare".

Statul a introdus supraaciza la combustibil la jumatatea acestei luni si va mai urma înca una, de la 1 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.