In acest an, vor fi desfiintate trei universitati private: Universitatea "Mihai Eminescu" din Timisoara, Universitatea "George Baritiu" din Brasov si Institutul Bancar Roman din Bucuresti. 

Cele trei universitati nu mai pot inmatricula studenti in anul intai. Studentii din ceilalti ani de studiu se vor putea transfera la alte institutii de invatamant superior acreditate. Anuntul a fost facut de Gigel Paraschiv, secretar de stat pentru invatamantul superior din Ministerul Educatiei.

”Un prim pas este legat de elaborarea a trei legi pentru desfiintarea unor institutii de invatamant superior private, respectiv Universitatea «Mihai Eminescu» din Timisoara, Universitatea «George Baritiu» din Brasov si Institutul Bancar Roman din Bucuresti. Legea educatiei obliga universitatea care intra in lichidare sa continue activitatea didactica pana cand a terminat si ultimul student. In schimb, nu poate accepta alti studenti in anul I si nici nu poate organiza licenta”, spune Gigel Paraschiv, potrivit Libertatea.ro.

Secretarul de stat puncteaza faptul ca numarul institutiilor de invatamant superior infiintate dupa 1990 a scazut la un sfert.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.