Presedintele Klaus Iohannis va participa, vineri, la reuniunea informala a Consiliului European pe teme digitale, care va avea loc la Tallinn, in Estonia si la care vor fi discutate initiativele de inovare digitala care ar permite Uniunii Europene sa faca fata evolutiilor tehnologice si sa devina un lider la nivel global in domeniul digital in urmatorii ani.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, reuniunea se va concentra pe doua teme majore: „Viitorul guvernarii si securitatea”, vizand rolul Uniunii Europene, al statelor membre in consolidarea increderii in mediul de securitate in domeniul digital si „Viitorul economiei si societatii", referitor la nevoile viitoare ale Uniunii in materie de infrastructura, piata si forta de munca.

In cadrul discutiilor, presedintele Iohannis va sublinia ca asigurarea securitatii cibernetice este cruciala atat pentru prosperitatea Europei, cat si pentru securitatea sa si se va referi, totodata, si la necesitatea asigurarii in Uniunea Europeana a unui flux liber al datelor fara caracter personal, informeaza News.ro.

Importanta implementarii strategiei digitale pentru Piata Interna a Uniunii Europene, nevoia asigurarii unei securitati cibernetice adecvate si, in acelasi timp, necesitatea pregatirii cetatenilor Uniunii pentru a dobandi abilitatile digitale necesare vor fi subiecte abordate de presedintele Klaus Iohannis, conform Administratiei Prezidentiale.

Cu prilejul reuniunii de la Tallinn, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida, vineri seara, o intalnire informala cu liderii Uniunii Europene, la care vor fi abordate subiecte precum migratia, securitatea si Brexit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.