Hans Klemm a declarat, joi, ca SUA sunt ingrijorate ca propunerile ministrului Tudorel Toader pentru reforma justitiei ar putea intoarce Romania din drumul pe care l-a parcurs pana acum. 

Intrebat despre felul in care evolueaza lucrurile in justitie, ambasadorul Hans Klemm a declarat: "Am discutat acest subiect cu ministrul si cu alti membri ai Guvernului si am spus acest lucru si printr-o declaratie publica. As crea sa punctez aici ca aceasta declaratie publica, acest comunicat pe care l-am dat in 29 august nu a fost dat in numele meu personal, ci in numele Statelor Unite, al Guvernului Statelor Unite, nu al Ambasadei sau al meu ca ambasador. Asadar, Statele Unite sunt ingrijorate”.

Klemm a amintit progresele Romaniei in ceea ce priveste statul de drept, progrese care au facut ca tara noastra sa devina, in opinia sa, un etalon regional.

„Statele Unite cred ca Romania a facut niste pasi foarte importanti pentru a asigura independenta justitiei si a activitatii procurorilor si, desigur, in termeniu mai largi, in educatie si asa mai departe. Spun ca Romania s-a transformat intr-un model in aceasta regiune si pentru mine a fost un exemplu personal, dar ne dorim ca Romania sa ramana pe acest traseu, acest traseu care a fost stabilit in urma cu 14-15 ani. Dar suntem ingrijorati ca aceste propuneri ar putea sa intoarca Romania din drum”, a adaugat ambasadorul, potrivit Digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.