Ministerul Afacerilor Externe (MAE) si Ministerul Educatiei Nationale (MEN) au semnat un protocol de colaborare cu scopul de a organiza concursul "Romania's EU Council Presidency Logo Competition", pentru a stabili logo-ul oficial al presedintiei Consiliului Uniunii Europene. 

MAE a transmis, joi, printr-un comunicat, ca perioada de desfasurare a concursului este 27 septembrie - 1 noiembrie si se adreseaza doar elevilor din invatamantul liceal si studentilor care urmeaza programe de studii de licenta, de cetatenie romana.

Logo-ul isi propune sa reflecte istoria, cultura, traditiile, creativitatea, unicitatea si apartenenta Romaniei la valorile europene.

Propunerile vor fi evaluate de un juriu specializat, pe baza unor criterii precum: relevanta pentru tema concursului, atractivitate, originalitate, vizibilitate, adaptabilitate pentru diverse medii si produse.

Competitia se desfasoara in doua etape, fiecare avand o pondere de 50% conform prevederilor din regulamentul de concurs, ce poate fi accesat aici.

Dupa prima etapa, vor fi alese 19 lucrari, clasificate in functie de punctajul primit. In cea de-a doua etapa, lucrarile vor fi publicate pe o pagina de Facebook creata special, unde lucrarile vor primi voturi din partea publicului.

In functie de punctajul obtinut, primul loc va primi 3.000 de euro si o vizita la Bruxelles, al doilea 2.000 de euro si o vizita la Bruxelles, iar al treilea 1.500 de euro si o vizita la Bruxelles. Pe langa cele trei vor fi acordate si doua premii speciale.

"Mizam pe ambitia, abilitatile si entuziasmul tinerei generatii. Protocolul semnat cu Ministerul Educatiei Nationale ne-a permis sa stabilim cadrul prin care le oferim elevilor si studentilor posibilitatea de a ne transmite, in mod simbolic, sperantele pe care le au pentru destinul european al Romaniei. Un logo creativ, lizibil si relevant, realizat de tineri bine pregatiti, va fi un vector de forta al campaniei de promovare a presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, mandat ce reprezinta un proiect de importanta majora pentru intreaga societate romaneasca", a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, potrivit Agerpres.ro.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

"Suntem bucurosi si onorati ca, prin semnarea acestui protocol cu Ministerul Afacerilor Externe, tinerii merituosi ai tarii, elevi si studenti, pot sa-si arate capacitatea de creatie si sa genereze logo-ul Presedintiei romane! Suntem convinsi ca educatia poate reprezenta o tema importanta in primul semestru din 2019 si suntem decisi sa sustinem toate demersurile colegilor din Ministerul Afacerilor Externe pentru actiuni de succes", a mai afirmat Liviu Pop, care spune ca este constient de importanta exercitarii presedintiei Consiliului UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.