Klaus Iohannis a spus, marti seara, in contextul in care a vorbit despre atacurile politicienilor la adresa justitiei si despre "penalii" care au ajuns in conducerea statului, ca este nevoie de o implicare civica maxima si este nevoie ca aceia care doresc o justitie independenta sa se anunte si sa-si spuna opinia, precizand ca nu doreste prin aceste afirmatii sa se creeze impresia ca vrea sa cheme oamenii sa protesteze.

Klaus Iohannis a afirmat ca inainte de alegeri atragea atentia romanilor ca ar fi foarte grav ca persoane condamnate sau judecate penal sa ajunga in conducerea statului, iar acest lucru s-a intamplat.

"Este foarte mare nevoie de foarte multa atentie, de dezbatere publica. Nu putem sa nu constatam ca de la alegerile parlamentare incoace un numar impresionant de politicieni influenti se ocupa cu a ataca justitia, procurorii, procedurile din justitie, inducand in populatie ca justitia nu functioneaza. Cu siguranta s-a putut constata foarte usor ca mai multi din acesti politicieni influenti sunt fie condamnati penal, fie sunt in curs de a fi judecati penal, fie sunt urmariti penal. Si atunci revin la ce am spus aproximativ acum un an de zile. Inainte de alegeri, am atras atentia in repetate randuri alegatorilor ca ar fi foarte grav ca persoane condamnate sau judecate penal, pe care generic i-am numit penali, sa ajunga in conducerea statului, fiindca automat ar aparea o presiune imensa asupra justitiei, iar acest lucru s-a intamplat", a afirmat Iohannis, potrivit News.ro.

El a spus ca, din acest motiv, este necesara o implicare civica maxima, precizand insa ca nu vrea sa creeze impresia ca vrea sa cheme oamenii sa protesteze.

"De aceea, este nevoie de o implicare civica maxima, este nevoie ca toti cei care isi doresc o Romanie stat de drept si care doresc o justitie independenta sa se anunte si sa-si spuna opinia. Nu doresc prin asta in niciun fel sa se creeze impresia ca vreau sa chem oamenii sa protesteze sau sa apara divergente majore, dar o societate sanatoasa, si eu imi doresc o societate sanatoasa pentru Romania, este obligata sa discute public aceste chestiuni fiindca ele ne afecteaza, in definitiv, pe toti", a adaugat seful statului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.