Liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu a participat, luni, la sedinta BPN al PSD, la plecare el declarand ca a constatat ”o solidaritate fara masura” a tuturor membrilor conducerii PSD cu Sevil Shhaideh si Rovana Plumb. Sevil Shhaideh si Rovana Plumb au plecat in acelasi timp de la sediul PSD si au declarat ca decizia colegilor lor este de a le sustine, ca sunt nevinovate, au respectat legea si nu demisioneaza din Guvern.

UPDATE - Shhaideh: Nu m-am gandit la demisie. Plumb: Intotdeauna m-am gandit la Romania

”In acest moment, solutia este de sustinere a celor doi ministri. Nu m-am gandit sub nicio forma la demisie. Avizele toate sunt pozitive si conform cu legea”, a declarat Sevil Shhaideh.

”Nu sunt vinovata, intotdeauna am respectat legea si intotdeauna o voi respecta. Intotdeauna am actionat cu buna credinta in interesul cetateanului si cu maxima responsabilitate. (...) Nu consider ca trebuie sa demisionez atat timp cat intotdeauna m-am gandit la Romania. Nu sunt vinovata, nu am facut nimic gresit”, a declarat si Rovana Plumb.

Tariceanu: Toti au sustinut ca cele doua nu au motive sa isi de demisia

Toti au sustinut ca cele doua nu au motive sa isi dea demisia, pentru ca nu au incalcat nicio prevedere legala”, a adaugat Tarceanu.

El a subliniat ca transferul unei proprietati catre autoritatea locala nu constituie o ilegalitate, iar actiunea procurorilor anticoruptie este una ”politica”. ”Sunt mii de astfel de hotarari, e perfect legal, nu e nicio problema de legalitate”, a tinut sa sublinieze presedintele Senatului.

Tariceanu a precizat ca va analiza impreuna cu specialistii daca poate fi sesizata CCR pentru un conflict juridic de natura constitutionala intre puterile statului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.