Politica21 Septembrie 201715:57de Clara Vacaru

Lectura de 2 minute

Premierul Mihai Tudose i-a cerut din nou explicatii ministrului Sanatatii, Florian Bodog, cu privire la achizitia vaccinurilor antigripale, reprosandu-i demararea cu intarziere a procedurii de achizitie a acestora. Seful Executivului a afirmat ca „in fiecare an jucam in acelasi film cu manualele si cu vaccinurile - incepe licitatia in ziua in care trebuie distributia”.

Vaccinurile antigripale sunt in procedura de achizitie”, a declarat Florian Bodog, intrebat de catre premier despre stadiul achizitiei acestora.

Cu cate tulpini, domnule ministru? Ca am inteles ca sunt niste vaccinuri cu trei tulpini si unele cu patru tulpini”, a cerut lamuriri Tudose.

Este vaccinul care a fost recomandat de catre Institutul National de Sanatate Publica”, a raspuns ministrul Sanatatii.

Si cate tulpini are acesta?”, l-a mai intrebat o data seful Executivului.

Citeste si:
Statul vrea să cumpere 20 de trenuri electrice cu 3,7 miliarde lei
În plină criză economică,...

Dupa cateva secunde de ezitare, Bodog a raspuns: „Cred ca trei tulpini. Este in procedura de achizitie pentru persoanele care se gasesc internate in spital va fi prima transa de vaccinuri - la sfarsitul acestei luni. (...) Doar pentru persoanele aflate la risc. Celelalte urmeaza ca la sfarsitul lunii octombrie sa se incheie procedura. (...) Am trimis Corpul de control la Directia de Sanatate Publica pentru a verifica care a fost motivul si cine este raspunzator si voi lua masuri. Vaccinarea pentru antigripal incepe la mijlocul lunii octombrie si la sfarsitul lunii octombrie. Asa este recomandarea venita de la OMS”, a explicat Bodog.

Prim-ministrul i-a cerut lui Bodog sa-i concendieze pe functionarii responsabili pentru intarzierea demararii procedurilor de achizitie a vaccinurilor antigripale.

Nu vreti controlul sa vina dupa ce oamenii aia nu mai lucreaza la noi? Ca eu cred ca din martie puteau sa-si dea seama ca vine octombrie. Hai sa ne dea in judecata. Hai sa ne asumam si lucrul acesta, domnule ministru. Nu se poate ca din cauza la doi functionari care incep procedura in septembrie pentru octombrie sa sufere o tara, nu se poate asa ceva.

Domnule ministru Bodog, chiar nu se poate asa ceva. In fiecare an jucam in acelasi film cu manualele si cu vaccinurile - incepe licitatia in ziua in care trebuie distributia. De ce? Ca sa o facem pe urgenta, ca sa ia altcineva... Pai de cate ori trebuie sa o patim? E functionar public, dar... Aveti o multime de departamente in minister, poate e functionar public la lifturi, nu la achizitii. Si poate faceti si o sesizare la organele competente”, a mai spus premierul Mihai Tudose.

Citeste si:
Tudose: „Mă tem că România va deveni cimitirul Europei”
Tudose, îngrijorat de...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.