Politica19 Septembrie 201717:51

Lectura de 2 minute

Un primar din judetul Galati vrea sa infiinteze propriul sistem de alerta prin SMS, in cazul unor fenomene meteorologice importante. Edilul solicita cetatenilor sa ii transmita numerele de telefon pentru a putea fi alertati in cazul unor fenomene meteorologice imediate sau unor evenimente importante din localitate. 

Laurentiu Gidei, primarul orasului Targu Bujor din judetul Galati a declarat ca ideea i-a venit dupa ce a vazut ce s-a intamplat in Timisoara si, in acest sens, a descarcat o aplicatie care sa ii permita sa trimita acelasi SMS la un grup mare de persoane.

"Rog toti posesorii de telefoane mobile, care locuiesc in Tg.Bujor, Moscu sau Umbraresti, sa-mi trimita mesaj in privat cu numarul de telefon si numele! Puteti sa-mi trimiteti si numerele cunoscutilor, rudelor, vecinilor! Vreau sa pot informa prin sms, la nivel local despre eventualele fenomene meteorologice imediate, despre evenimente importante! Noi primarii suntem informati primii despre eventuale fenomene meteo grave, ce se vor petrece in zona noastra! O comunicare eficienta poate preintampina evenimente tragice, ca cele de duminica din zona Timisoara! Astept mesajele dumneavoastra! Va multumesc!", a scris primarul Laurentiu Gidei, pe pagina sa de Facebook.

Intrebat despre sistemul de alerta pe care autoritatile centrale vor sa il implementeze, primarul orasului Targu Bujor spune ca este foarte util, de asemenea.

"Stiu ca se doreste si implementarea acelui sistem national de alterta, e foarte bun si acela, dar acesta la care m-am gandit, cum v-am spus, este pentru noi, cei de aici. Nu il excludem pe acela; sunt utile, ambele. Eu si pana acum informam cetatenii prin sms cu privire la asigurarea obligatorie a locuintelor sau cu privire la anumite facilitati pentru cei care isi achita contributiile la timp", a spus primarul, potrivit Digi24.ro.

Citeste si:
Firea se laudă cu un alt proiect realizat: „Ce am gasit, ce am facut”
Firea se laudă cu un alt...

Laurentiu Gidei a punctat faptul ca, in decurs de o ora de la postarea mesajului pe pagina sa personala de Facebook, a primit 30 de numere noi de telefon.

In prezent, primarul are o lista cu 400 de numere de telefon, cele trei localitati, Targu Bujor, Moscu si Umbraresti, insumand 5.000 de locuitori.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.