Juncker i-a indemnat miercuri - la Strasbourg, in discursul despre ”starea Uniunii” - pe liderii europeni sa se reuneasca in Romania, la Sibiu, pe 30 martie 2019.

Marea Britanie ar urma sa iasa din Uniune cu o zi inainte.

"UE va merge mai departe dupa plecarea Marii Britanii. Brexitul nu este totul. Nu este viitorul Europei”
, a subliniat Juncker, potrivit News.ro.

Parlamentarilor britanici care au aclamat plecarea tarii lor din Uniune, Juncker le-a spus: "Cred ca veti regreta asta destul de curand”.

Presedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker a sustinut, miercuri, al treilea discurs despre ”starea Uniunii”, in care a spus ca ”se redreseaza” dupa un deceniu dur, in care Cei 28 au fost afectati de o criza economica si de votul britanicilor in favoarea iesirii din blocul european, insa increderea revine. ”Vantul a revenit in panzele Europei”, a spus el.

Iohannis saluta propunerea lui Juncker

”Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, apreciaza in mod deosebit mesajul de unitate a Uniunii Europene si de consolidare a proiectului european transmis astazi de catre Presedintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, in discursul sustinut in fata Parlamentului European. Viziunea Comisiei Europene este aceea a unei Uniuni mai puternice, in deplina concordanta cu pozitia exprimata in mod repetat de catre Presedintele Romaniei”, se arata intr-un comunicat al Administratiei prezidentiale.

Sibiul se bucura de o reputatie excelenta

“Propunerea presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de a organiza un summit extraordinar al UE in Sibiu, la 30 martie 2019, ne onoreaza. In acea perioada, Romania va detine presedintia Consiliului Uniunii Europene, aflandu-se in centrul procesului decizional european”, a declarat Lucian Radu, prefectul judetului Sibiu.