"Daca mai are un dram de onoare, domnul Toader ar trebui sa plece rapid de la conducerea ministerului fara sa mai faca valuri si un simulacru de dezbatere asupra proiectelor de legi ale justitiei pe care le-a promovat.

Tudorel Toader a ratat cateva ocazii bune de a demisiona: ar fi trebuit sa demisioneze a doua zi dupa ce si-a expus asa-zisele principii care stau la baza proiectelor sale de legi fara sa publice aceste proiecte; trebuia sa demisioneze indata ce a facut publice proiectele de lege, numai dupa insistente si proteste ale magistratilor si opiniei publice.

Ministrul Justitiei trebuie sa plece pentru ca intentia principala a proiectelor sale de legi este controlul politic al justitiei de catre PSD. Asta s-a vazut inca din prima faza in care domnul Toader si-a prezentat verbal proiectele. S-a vazut apoi si mai clar, cu detalii si dovezi puternice, atunci cand ministrul a prezentat si continutul acestor proiecte legislative.

Tudorel Toader ar trebui sa ia exemplul predecesorului sau, Florin Iordache. Ceea ce a facut Tudorel Toader este si mai grav decat Ordonanta 13 – pentru ca domnul Toader incearca sa statueze controlul politic al justitiei prin legile de baza ale justitiei, adica pe termen lung si cu efecte negative incomensurabile.

Oricate artificii retorice impanate cu termeni de specialitate, oricata retorica docta ar folosi domnul Toader, dumnealui nu poate sa faca din alb negru si din negru alb. Lucrurile sunt cat se poate de clare si grave", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Citeste mai mult in postarea sa.