„Ceea ce a aparut in spatiul public este foarte grav daca este adevarat. Eu cred ca Comisia SRI, dupa ce maine (miercuri - n.r.) vom alege presedintele, va trebui sa-l cheme rapid la audieri pe acest domn Dragomir, pentru ca astfel de afirmatii nu pot fi lansate in spatiul public fara ca o comisie parlamentara, respectiv ceea de control SRI, sa nu-l audieze”, a spus Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

Liderul PSD nu a exclus posibilitatea infiintarii unei comisii parlamentare de ancheta, in cazul in care afirmatiile lui Daniel Dragomir se dovedesc a fi adevarate.

„Daca se va constata ca, din ceea ce se va spune acolo, se depaseste competenta Comisiei SRI, atunci se poate lua in calcul si infiintarea unei comisii de ancheta parlamentara”, a completat presedintele Camerei Deputatilor.

Intrebat despre documentele facute publice de Daniel Dragomir, potrivit carora sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, solicita mai multe mandate de interceptare pentru a le utiliza in dosare de coruptie, Liviu Dragnea a spus: „Daca aceasta informatie este adevarata, asta mi se pare la fel de grav sau o situatie la fel de grava ca cea care se referea la faptul ca rechizitoriile erau facute in alte institutii si erau livrate doar pentru semnat si pentru insusire la procurori. Sa se solicte mandate de ascultare pe siguranta nationala, terorism, sabotaj ca sa fie acolo un fel de plasa de pescuit, dupa care sa fie livrate, sa se uite pe stenograme sa vada cum ar putea agata o tinta sau alta, asta este de o gravitate exceptionala si Comisia SRI - daca va putea singura, daca nu, se va face o alta comisie - va trebuie sa verifice asa cum n-a mai fost niciodata verificata o astfel de situatie.

Daniel Dragomir a facut o serie de dezvaluiri la Romania TV, potrivit carora rechizitoriile prezentate de procurorii DNA in instanta erau scrise de ofiterii SRI.