Celula de Criza a Ministerului Afacerilor Externe, activata pentru coordonarea interventiilor misiunilor diplomatice din zona afectata de uraganul Irma continua demersurile de asistenta consilara a cetatenilor romani. 

Misiunile diplomatice continua identificarea tuturor cetatenilor romani aflati in zonele afectate si se mentine permanent legatura cu membrii familiilor acestora, anunta MAE.

„Avand in vedere faptul ca si alte state se confrunta cu situatii similare in zona, Celula de Criza a MAE, direct, precum si prin intermediul misiunilor diplomatice implicate, se coordoneaza cu misiunile diplomatice ale statelor care gestioneaza cazurile propriilor cetateni aflati in zona afectata, in vederea identificarii unor posibilitati de evacuare. In acest sens, misiunile diplomatice ale Romaniei la Paris, Haga, Washington, Ciudad de Mexico, Ankara si Varsovia intreprind demersuri pe langa Celulele de Criza instituite la nivelul national pentru gestionarea situatiei si identificarea unor posibile rute de evacuare, de indata ce conditiile meteorologice vor permite organizarea unor astfel de actiuni”, precizeaza comunicatul MAE, potrivit Libertatea.ro.

Romanii pot solicita asistenta consulara la ambasadele din: Washington, Bogota, Ciudad de Mexico, Londra, Paris si Haga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.