Politica10 Septembrie 201713:38

Lectura de un minut

CNAIR SA a scos la licitatie proiecte in valoare de 13,8 miliarde de lei fara TV, finantate din fonduri europene. In acest moment, Autostrada Sibiu-Pitesti reprezinta ”prioritatea absoluta”. 

Proiecte in valoare de 17,6 miliarde de lei fara TVA urmeaza sa fie lansate in licitatie publica, anul acesta.

Prioritatea absoluta este reprezentata de Autostrada Sibiu-Pitesti, parte a Coridorului IV Pan-European, potrivit CNAIR, noteaza Stirileprotv.ro.

In acest context, au fost scoase la licitatie, in acest an, contracte pentru proiectarea si executia loturilor 1 si 5 ale acestui proiect.

CNAIR vrea sa scoata la licitatie si documentatiile pentru proiectarea si executia loturilor 2, 3 si 4 ale acestei autostrazi, pana la sfarsitul anului.

Citeste si:
Statul vrea să cumpere 20 de trenuri electrice cu 3,7 miliarde lei
În plină criză economică,...

Compania a scos la licitatie si proiectarea si executia celor patru loturi ale Drumului Expres Craiova-Pitesti.

Podul suspendat peste Dunare, de la Braila, reprezinta cel mai complex proiect de infrastructura din ultimii 27 de ani, din Romania. Dupa ce va fi terminat, se va numara printre primele cinci din Europa, ca deschidere centrala si va masura 1,120 de metri.

Pentru Capitala, unul dintre cele mai importante proiecte este Noua Autostrada de Centura, cunoscuta si sub denumirea de Ringul 0.

Printre obiectivele de infrastructura, au fost scoase la licitatie contracte de proiectare si executie pentru: Varianta de ocolire Timisoara Sud, finalizarea Autostrazii Brasov-Tg. Mures-Cluj-Oradea, largirea la 4 benzi a DN7 si Varianta de Ocolire a Municipiului Barlad.

Citeste si:
Turcan: Guvernul Orban nu va opri PNDL
Turcan: Guvernul Orban nu va...

Au fost lansate licitatii publice si pentru: elaborarea unor Studii de Fezabilitate si Proiecte Tehnice destinate constructiei Drumurilor de mare viteza: Focsani-Bacau, Ploiesti-Buzau, Bacau-Pascani, Buzau-Focsani.

Tot anul acesta, Compania Nationala pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere a primit aprobari de finantare pentru: autostrada Timisoara-Lugoj si Lugoj-Deva, precum si pentru reabilitarea DN6.

CNAIR va trimite, tot anul acesta, cereri de finantare pentru proiectele autostrazilor Campia Turzii-Ogra-Targu Mures si Sebes-Turda.

Citeste si:
Ministrul Transporturilor: Monstrii sacri din infrastructura si-au...
Ministrul Transporturilor:...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.