Presedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, vineri, la Galati, masura privind transferul cotelor de contributii pe care le platesc angajatorii catre angajati, afirmand ca, in acest fel, "Guvernul baga mana adanc in buzunarele romanilor", atat in cazul celor care lucreaza in sistemul bugetar, cat si a celor din mediul privat.

"Pe langa alte gogomanii bagate in Programul de guvernare, partidul de guvernamant a introdus, asa pe furis, pe tacutelea, transferul cotelor de contributii pe care le platesc astazi angajatorii, catre angajati. Aceasta masura este, de fapt, un mod prin care PSD baga mana adanc in buzunarele romanilor" , a spus Orban.

El a afirmat ca masura urmeaza sa se aplice de la 1 ianuarie 2018 in paralel cu masura de crestere cu 25% a salariilor in sectorul public. In realitate, insa, cresterea reala a salariilor bugetarilor va fi de 4%.

Practic, potrivit lui Orban, prin aceasta masura "Guvernul baga mana adanc in buzunarele romanilor"

Cine castiga din aceasta masura de transfer a cotelor? Guvernul PSD si statul. Deci, partea lelului din aceasta mult trambitata crestere a salariilor si-o trage Guvernul Tudose care baga adanc mana in buzunarul romanilor", a mai spus liberalul.

El a adaugat ca si in mediul privat vor fi probleme odata cu aplicarea acestei masuri.

"Mult mai grav e ce se intampla in sectorul privat unde angajatorii negociaza cu angajatul salariul brut. Statul nu are nicio parghie sa detetermine o firma sa majoreze salariul brut. Ca sa poata da acelasi salariu net, angajatorii din mediul privat trebuie sa mareasca salariile brute si trebuie sa le mareasca cu un procent foarte mare, ori nu se stie daca vor avea resursele financiare pentru a putea efectua aceste majorari. E aparent in avantajul firmelor ca nu mai platesc contributiile, dar, in realitate, in sectorul privat scad salariile nete si angajatorii vor fi obligati sa mareasca salariile brute pentru a mentine cat de cat salarile la nivelul la care exista astazi. Asta e hocus – pocusul fiscal pe care il practica acest Guvern de mincinosi si de oameni care isi bat joc de semenii lor", a mai spus Ludovic Orban.

Citeste si:
Doar aproape 3 din 10 români cred că apa de la robinet este sigură...
Doar aproape 3 din 10 români...


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.