Politica6 Septembrie 201722:44

Lectura de un minut

 Guvernul ungar a decis sa isi retraga sprijinul fata de admiterea Romaniei in diverse organizatii internationale, inclusiv OECD, invocand faptul ca autoritatile romane ar fi decis suspendarea cursurilor Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu Mures.

Guvernul a decis sa-si suspende pentru o perioada nedeterminata sprijinul acordat Romaniei in vederea aderarii la diverse organizatii internationale, cum ar fi OECD, desi promisese ca o va sprijini", a anuntat a secretarul de stat Levente Magyar dupa ce ambasadorul Romaniei la Budapesta a fost notificat in acest sens.

Magyar a adaugat ca votul in privinta Romaniei va avea lor in 8 septembrie si pentru a fi admisa in OECD este necesar votul fiecarui stat membru.

El a spus ca ambasadorului i s-a transmis ca Ministerul de Externe ungar este surprins de faptul ca la numai o zi dupa vizita ministrului Afacerilor Externe si Comertului Péter Szijjártó’s la Bucuresti, autoritatile romane au anuntat ca vor suspenda activitatea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu Mures.

Secretarul a subliniat ca in timpul vizitei sefului diplomatiei ungare in Romania, autoritatile nu au mentionat nimic legat de acest subiect.

Citeste si:
16 containere cu deseuri au fost descarcate de pe un vapor olandez
Portul Constanta: 16...

In opinia lui Magyar, decizia va pune sute de familii maghiare intr-o situatie imposibila, cu putin timp inaintea inceperii anului scolar.

El a precizat ca "Ungaria priveste aceasta drept un atac la adresa Bisericii Catolice, a minoritatii maghiare" si ca aceasta este o masura "extrem de neprietenoasa" din partea Romaniei.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.