Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu si-a depus demisia, marti, in urma unei intrevederi cu premierul Mihai Tudose la Palatul Victoria.

Update 21:06- Intr-o interventie telefonica la RTV, seful Executivului a anuntat ca a propus ca interimatul sa fie asigurat de catre vicepremierul Marcel Ciolacu.

Update 17:18- Premierul MIhai Tudose a acceptat demisia ministrului Apararii.

"Mi-am depus demisia pentru lipsa de comunicare. Am recunoscut in fata premierului ca am gresit fata de el ca nu i-am comunicat si nu am comunicat cu presa din lipsa din timp. I-am spus ca imi asum greseala. Mi-a spus ca aceasta decizie o ia el. Am lasat demisia pe masa", a declarat Tutuianu la Antena 3.

"Nu exista probleme financiara, ci sunt chestiuni tehnice, care sunt generate de dispozitiile legale, articolul 18, aliniatul 4 din legea responsabilitatii fiscale-bugetare. Acest aspect nu ne-a permis sa transferam bani din cheltuielile de personal din trimestru 4 in trimestrul 3 si sa rezolvam la data de 15 septembrie toate problemele care tin de salarii si alte drepturi ale personalului din sistemul militar. Vreau sa fac precizarea ca pe data de 15 septembrie platim salariile aferente lunii august si ca norma de hrana de care vorbim este aferenta lunii septembrie. Toate aceste drepturi vor fi platite in luna septembrie. Nu exista nicio problema cu alocarile financiare", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.