Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sambata, la Neptun, ca daca vor ajunge la guvernare, liberalii vor trebui sa ii dea afara pe toti cei angajati de PSD, deoarece este nevoie de o reforma a dministratiei publice. De asemenea, liderul PNL a spus ca numarul actual de ministere este urias si ar trebui redus la jumatate.

”Daca ajungem la guvernare probabil va trebui sa ii dam afara pe toti cei angajati de PSD pe baza de pile, relatii si cumetri politice. Trebuie sa restructuram toate institutiile politice. Nu poti sa ai un guvern cu 29 de ministere. In ce tara din UE exista un guvern cu 29 de ministere? 15-16 ministere maximum posibil. Avem o multime de agentii care se calca pe bataturi, in care majoritatea oamenilor nu fac altceva decat sa-si justifice existenta fara niciun fel de rol in societate, dimpotriva ii franeaza pe oamenii care au initiativa in societate, care au initiativa indiferent ca este economica si sociala”, le-a spus Ludovic Orban liderilor liberali, parlamentarilor si europarlamentarilor reuniti sambata la Neptun.

El a spus ca trebuie gandit un mecanism de transfer al responsabilitatilor de la structurile administratiei catre parteneri din societatea civila indiferent ca sunt patronate, organizatii neguvernamentale in domeniul mediului, in domeniul protectiei sociale, in orice fel de alt domeniu.

”Nu pot sa inteleg de ce statul trebuie sa se ocupe de toate si de ce nu poate sa delege, sa transfere competente si atributii catre structuri ale societatii care sunt mult mai eficiente si mult mai bine organizate”, a spus el.

Orban le-a vorbit parlamentarilor PNL si despre necesitatea unei legi privind interzicerea traseismului politic la nivel parlamentar, scrie News.ro.

”Oamenii s-au saturat de parlamentari care sunt alesi care isi schimba partidul politic in functie de cum bate vantul si in functie de interesele personale. La finalul fiecarei legislaturi procentul parlamentarilor care si-au schimbat partidul in raport cu partidul care au fost alesi a depasit 20 de procente. Democratia reprezentativa nu poate sa functioneze in conditiile in care noi acceptam tradarea pentru ca un parlamentar care schimba partidul politic tradeaza pe cetatenii care le-au acordat votul si nu face altceva decat sa denatureze democratia reprezentativa. Trebuie sa sustinem cu tarie, indiferent de ce argumente se folosesc in spatiul public, interzicerea migratiei politice la nivel parlamentar”, le-a mai spus Ludovic Orban liderilor PNL si alesilor liberali prezenti la Neptun.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

El le-a mai solicitat liberalilor sa faca o campanie publica pentru sustinerea proiectului privind alegerea primarilor si presedintilor de consilii judetene in doua tururi si sa se "bata" pentru introducerea votului electronic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.