Guvernul vrea sa construiasca un nou penitenciar, pe locul unei unitati militare dezafectate, din comuna Unguriu, judetul Buzau. Ministrul Justitiei, Tudorel Toader si vicepremierul Marcel Ciolacu au vizitat unitatea militara, in vederea transferarii sale de la Ministerul Apararii Nationale la Ministerul Justitiei. 

In felul acesta, Guvernul ar beneficia de o suprafata de aproximativ 150.000 de metri patrati, pentru construirea noului penitenciar.

Ministrul Justitiei anunta continuarea eforturilor pentru remedierea conditiilor din penitenciare si imbunatatirea mediului de lucru pentru angajatii din sistem.

”In prezent, la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor se inregistreaza un deficit de 7.408 de locuri de cazare, existand 26.529 detinuti pe 19.108 locuri raportat la suprafata de 4 m2 per detinut”, mai transmite Ministerul Justitiei, informeaza Libertatea.ro.

Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, achizitionarea unui studiu de fezabilitate, destinat construirii unui penitenciar in comuna Berceni, din judetul Prahova.

”Prin prezenta Hotarare a Guvernului se autorizeaza Ministerul Justitiei, prin Administratia Nationala a Penitenciarelor, sa efectueze cheltuieli pentru achizitia unui studiu de fezabilitate destinat construirii unui penitenciar in comuna Berceni, judetul Prahova.(…) Avand in vedere faptul ca la data de 11.07.2017 la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor erau 26.969 detinuti, rezulta un deficit de 7.861 locuri, acesta reprezentand un prim argument in vederea atingerii obiectivului propus”, se arata in nota de fundamentare a proiectului de Hotarare a Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.