Fostul presedinte Traian Basescu a transmis un mesaj cu ocazia limbii romane.

"Este Ziua Limbii Romane!

Este al cincilea an de cand onoram la unison, romani de-o parte si de alta a Prutului, dar si de peste tot in lume, Limba Romana. Prin Decretul numarul 304 din 13 martie 2013, am promulgat Legea 53/2013 privind instituirea Zilei Limbii Romane in Romania. Coincidenta face ca in acelasi an, Curtea Constitutionala de la Chisinau sa faca dreptate limbii romane, declarand-o limba oficiala si in R. Moldova.

La Bucuresti si Chisinau vorbim aceeasi limba, impartasim aceeasi cultura, aceeasi credinta si ne inchinam inaintasilor aceleiasi istorii. Candva, cu siguranta, le vom face pe toate in aceeasi tara!

Stiu ca peste Prut, in comunitatile istorice din vecinatatea tarii noastre, dar si in Diaspora, pastrarea vie a limbii romane presupune eforturi, suferinte si chiar riscuri. Acestor romani le datoram respect si recunostinta. De la ei putem invata, de exemplu, sa pretuim limba romana zi de zi, iar astazi sa o cinstim cum se cuvine!

La multi ani, romani !

La multi ani, vorbitori ai limbii romane!", a scris Traian Basescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.