Guvernul discuta, miercuri, cresterea salariilor pentru angajatii din penitenciare, cu 10%, cu scopul de a alinia veniturile acestora cu cei din MAI si MApN, 

”Este o promisiune pe care am facut-o impreuna cu domnul ministru Tudorel Toader acum trei saptamani, ca in cursul lunii august rezolvam problema. Dat fiind faptul ca era ultima sedinta din august am cosiderat ca e de bun simt sa asteptam ca acest proiect de lege sa fie gata”, a declarat premierul Mihai Tudose la inceputul sedintei de Guvern, potrivit Mediafax.ro.

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, considera ca functionarii din penitenciare se inscriu in categoria ordine publica si siguranta nationala, insa nu au fost incadrati in ordonanta 99/2016.

”A aparut o diferenta de salarizare intre cei facand parte din aceeasi categorie, familie ocupationala. Proiectul de ordonanta de urgenta are doua aliniate. Prevede ca in limitele celor 10% a ordonantei precedente majorarea salariala se aplica si functionarilor publici cu statut special din penitenciare, din ANP”, a mai precizat Tudorel Toader.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.