Presedintele Klaus Iohannis a sustinut un discurs cu prilejul primirii sefilor de misiuni si a consulilor generali cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane.

"Unul dintre atuurile Romaniei trebuie sa il constituie perseverenta cu care promovam statul de drept, nu doar in interiorul tarii, ci si la nivel international.

Este si motivul pentru care m-am implicat personal in sustinerea proiectului Consiliului Europei privind stabilirea principiilor care sa reglementeze relatia dintre majoritatea politica si opozitie intr-o societate democratica.

Am sustinut acest proiect atat la vizita mea de la Strasbourg, din ianuarie, dar si prin conferinta, cu participare internationala prestigioasa, pe care am gazduit-o aici, la Palatul Cotroceni, in aprilie. Va indemn, asadar, ca in toata activitatea diplomatica pe care o desfasurati sa promovati continuu si ferm valorile democratice ale statului de drept.

De asemenea, va reamintesc importanta sustinerii multilateralismului bazat pe respectul dreptului international, respectiv a candidaturilor la Consiliul de Securitate ONU si la OCDE, doua obiective importante pentru Romania", a declarat seful statului, potrivit Administratiei Prezidentiale.

.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.