Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, reactioneaza in urma criticilor DNA cu privire la proiectul de modificare a legilor Justitiei.

"Daca nu ne aresteaza pe toti, sa mai ramana unii dintre noi care sa incerce sa dezbata in Parlament, pentru ca inca in Romania legile se dezbat si se aproba in Parlament", a spus liderul social-democrat pe marginea acestui subiect, potrivit hotnews.ro.

Chestionat daca majoritatea parlamentara va tine cont de protestele din tara in momentul in care va lua hotararea finala, raspunsul sau a fost: "Trebuie sa tii cont de tot poporul roman si eu cred ca inainte de toate trebuie sa tinem cont de ceea ce se doreste la nivelul intregii societati, de ceea ce vor spune corpurile profesionale din acest sistem, vom asculta absolut toate argumentele, indiferent ca vor fi prezentate cu patima sau cu mai putina patima, pentru ca Parlamentul decide. In semifinala, presedintele promulga sau intoarce inapoi. Dezbaterea parlamentara va incepe dupa ce vor fi ascultate toate argumentele si acele argumente vor putea fi repetate si in timpul dezbaterii parlamentare."

Adunarea Generala a procurorilor din DNA a stabilit, prin vot, ca modificarile la legile justitiei in forma actuala reprezinta o forma de presiune asupra activitatii profesionale a procurorilor din Directia Nationala Anticoruptie si au respins cele mai multe dintre propunerile ministrului Tudorel Toader. Procurorii DNA nu au fost de acord cu trecerea Inspectiei Judiciare in subordinea Ministerului Justitiei, cu modificarile referitoare la raspunderea materiala a judecatoriklor si procurorilor, cu infiinsarea unei directii speciale pentru cercetarea faptelor comise de magistrati si nici cu instituirea unei varste minime pentru candidatii la INM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.