Fostul prim-ministru Victor Ponta lanseaza un nou atac la adresa guvernarii PSD-ALDE, explicand pe larg de unde vine cresterea economica cu care se lauda Guvernul, noteaza antena3.ro.

"Cresterea economica actuala are doua surse principale :

1. Factorul intern: o politica social liberala echilibrata in 2012-2016, cu masuri pentru angajati si pensionari dublate mereu de masuri de sprijin pentru zona privata (scadere CAS si TVA, profit reinvestit, Cod Fiscal , impozitul pe dividende, etc) / investitii publice care prin comparatie cu ce este azi par uriase / absorbtie reala de fonduri europene ( azi toti pacalesc lumea vorbind de "fonduri europene" dar folosind banii de la agricultura ca tot nu ii intreaba niciun jurnalist) / listari de succes si management cu adevarat independent la companiile cu capital de stat care au ajuns la profituri istorice / investitii straine in crestere si un cont curent echilibrat / deficit bugetar care a scazut in fiecare an fiind din ce in ce mai departe de limita de 3% din PIB / dialog cu mediul de afaceri prin Coalitia pt Dezvoltarea Romaniei / ministri eficienti si pregatiti in zona financiara si economica / lupta antievaziune adevarata / cat mai multa stabilitate si predictibilitate.


Sa fie clar - cresterea economica este facuta de catre mediul economic privat - nu de catre Stat / Statul poate sa ajute mediul privat si sa sa foloseasca inteligent si eficient banii colectati de la acesta. (...)

2. Factorul extern - pe baza cresterii accelerate a industriei din Germania toate tarile din Estul Europei au noi investitii, locuri de munca incurajate de un sistem fiscal competitiv si de forta de munca usor de calificat si mai ieftina / din acest motiv in Transilvania deja somajul este aproape de zero si Romania, Ungaria, Slovacia, Cehia au cresteri economice record. Insa noi suntem la capatul lantului de productie si facem doar ceea ce este platit mai putin cu beneficii mai mici. Sa speram ca va tine cat mai mult .... dar dependenta noastra este deja uriasa. (...)

Concluzie : cand faci campanie electorala poti sa fii de stanga sau de dreapta si sa spui ce asteapta alegatorii tai / cand guvernezi trebuie sa fii de centru si sa faci ceea ce asteapta toti cetatenii si toti actorii sociali care nu voteaza. Altfel lucrurile vor merge din rau in mai rau.

Citeste si:
Statul vrea miliardul de la OMV Petrom. Soluția găsită
Statul vrea miliardul de la...

Poate sunt eu pesimist - dar daca asa merg lucrurile PSD poate avea soarta Partidelor Socialiste din Grecia, Polonia, Ungaria, Spania si mai recent Franta . Si votantii, simpatizantii si membrii sai nu merita sa plateasca pentru greselile, aroganta si incompetenta unor conducatori vremelnici. Dar mai ales nu merita sa sufere toata Romania pentru asta...", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citeste mai mult in postarea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.