Comisia Europeana a cerut Guvernului roman sa detalieze modificarile propuse la legile justitiei, exprimandu-si ingrijorarea ca ar putea fi un pas inapoi in lupta impotriva coruptiei.

"Solicitam autoritatilor romane proiectul de lege si explicati suplimentare. Ireversibilitatea progreselor inregistrate de Romania in lupta impotriva coruptiei in ultimii zece ani este esentiala pentru Comisie", arata Comisia Europeana intr-o declaratie transmisa joi, potrivit News.ro.

Romania este considerata una dintre cele mai corupte state ale Uniunii Europne, iar Bruxelles-ul supravegheaza atent sistemul de justitie. Presedintele francez Emmanuel Macron a vorbit despre aceste preocupari in cursul vizitei oficiale facute joi la Bucuresti.

"Am discutat cu presedintele si premierul despre proiectul de reforma a sistemului de justitie, care nu este in concordanta cu lupta impotriva coruptiei. Amandoi mi-au promis ca-si vor continua angajamentul de a duce mai departe lupta impotriva coruptiei", a declarat Macron la receptia de la ambasada franceza.

Liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca masurile anuntate au fost doar principii si ca criticii s-au grabit sa reacaioneze. "Este doar inceputul unui proces care nu va fi simplu", a declarat Dragnea.

Unul dintre critici a fost presedintele Klaus Iohannis, care a declarat ca, daca masurile sunt aprobate, acestea vor pune eforturile de reforma inapoi cu un deceniu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.