Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o conferinta de presa comuna cu omologul sau francez Emmanuel Macron.

"Am avut si astazi, domnul Presedinte Macron si cu mine, discutii foarte bune, in urma carora am decis aprofundarea Parteneriatului Strategic, in special in sectoarele politic, economic, cultural si al cercetarii.

Am salutat dinamica pozitiva a cooperarii economice, anul trecut inregistrand o crestere de peste 9% a comertului bilateral, cifrat la aproape 8 miliarde de euro. Totodata, am exprimat interesul cresterii si diversificarii investitiilor franceze in economia romaneasca.

Impreuna am exprimat sprijinul pentru ca proiectul Sezonului cultural incrucisat Romania-Franta 2018/2019, cel mai important proiect cultural bilateral al Romaniei din ultimii 10 ani, sa fie un succes care sa contribuie la prezentarea imaginii actuale, moderne si inovative a celor doua state.

In acelasi timp, am exprimat dorinta de a coopera cu Franta in contextul marcarii, in 2018, a Centenarului Romaniei, proiect la care, dupa cum se stie, Franta a contribuit in mod esential.

Romania ramane una dintre tarile europene cele mai atasate francofoniei si un stat-far al Francofoniei in Europa Centrala si de Est, cu cel mai mare numar de cetateni vorbitori de limba franceza din regiune", a declarat presedintepe, potrivit Administratiei Prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.