Prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, sustine ca modificarile legilor justitiei pe care le propune Tudorel Toader sunt neconstitutionale.

"«Miercurea Neagra» a Justitiei, pusa la cale de PSD cu mana ministrului Toader, prezinta toate semnalmentele premeditarii. In mod clar, Tudorel Toader a facut anunturile masurilor prin care trece, practic, justitia in mana PSD sub spectrul demiterii de catre Liviu Dragnea, cel care tine prizonier acest guvern de marionete. La inceputul acestei luni, Liviu Dragnea i-a dat public tema lui Toader sa vina cu pachetul de legi ale justitiei la sfarsitul lui august. Sa nu uitam ca pesedistii bateau nerabdatori din picioare. Apelurile publice si iritate din partea unor reprezentanti ai acestui partid catre ministrul Toader sa vina odata cu legile justitiei s-au intetit in ultima perioada. Si iata ca ministrul s-a executat.

Modificarile legilor justitiei pe care le propune Tudorel Toader sunt neconstitutionale. Vor sa subordoneze politic justitia: excluderea Presedintelui Romaniei din procedura de numire a sefilor de Parchete si lasarea acestei prerogative la mana unui ministru numit si controlat politic de PSD, adica la mana PSD; trecerea inspectiei judiciare de la CSM in mana ministrului Justitiei, aici politizarea fiind pe fata, clara ca lumina zilei; punerea sub semnul intrebarii a independentei procurorului de caz prin faptul ca procurorul ierarhic superior ii poate verifica dosarul si sub aspectul temeiniciei, nu doar al legalitatii.

Prin aceste tentative de aducere a justitiei sub comanda PSD, partidul lui Dragnea incalca nu doar vointa oamenilor - exprimata cu putere la inceputul acestui an - ci si angajamentele internationale ale Romaniei", a scris Raluca Turcan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.