Politica23 August 201711:03

Lectura de 2 minute

Rectorul Universitatii Bucuresti, Mircea Dumitru, il atentioneaza pe Liviu Pop ca este regretabil ca un ministru al Educatiei sa nu stie ceva elementar: Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) nu are nicio atributie in analiza lucrarilor de licenta, ci se poate pronunta exclusiv pe tezele de doctorat.

"Pasiunea domnului Liviu Pop pentru CNATDCU si pentru lupta impotriva plagiatului este cunoscuta deja din 2012, nu e o noutate. Este, insa, regretabil ca un ministru al Educatiei nu stie ceva elementar: CNATDCU nu are nicio atributie in analiza lucrarilor de licenta, Consiliul se poate pronunta exclusiv pe tezele de doctorat", a declarat pentru News.ro rectorul Universitatii Bucuresti, Mircea Dumitru.

Acesta sustine ca acum, aceasta prevedere metodologica ce permite ca facultatile sa organizeze proba scrisa la examenul de licenta nu este o noutate pentru nicio universitate din Romania. Ea a fost introdusa si in 2007, iar in perioada 2008 - 2011 multe facultati, inclusiv Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, a sustinut proba scrisa la licenta.

"Acum, facultatea a decis revenirea la aceasta formula, pentru un plus de rigurozitate si relevanta data examenului. Fac o precizare, pentru ca observ o incercare de manipulare a opiniei publice: examenul de licenta poate fi sustinut prin lucrare de licenta, proba scrisa sau ambele. Faptul ca a fost aleasa varianta probei scrise nu inseamna inexistenta unui examen, a unei forme de evaluare la finalul studiilor de licenta. Din contra, s-a dorit un examen mai relevant", a mai spus Dumitru.

Pentru a avea o imagine, Facultatea de Drept este institutia cu cea mai mare rata de promovare la intrarea in Barou si in magistratura, raportat la facultaatle de profil din Romania, a mai spus rectorul.

Citeste si:
Monica Anisie a primit aviz negativ pentru portofoliul de ministru al
Monica Anisie a primit aviz...

"De altfel, Universitatea din Bucuresti face eforturi pentru a asigura un nivel ridicat al calitatii educatiei in comunitatea noastra academica, inclusiv in ceea ce priveste respectarea normelor de etica academica. Domnul ministru Liviu Pop este binevenit la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, suntem convinsi ca timpul petrecut aici il va ajuta sa inteleaga invatamantul universitar si sa aprofundeze notiunile juridice, inclusiv in educatie", a mai spus fostul ministru al Educatiei Mircea Dumitru.

Liviu Pop a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca singura facultate fara lucrare de licenta in cadrul examenului de licenta este Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, unde fostul ministru Mircea Dumitru care a semnat ordinul este rector. Liviu Pop ii intreaba "cinstit" pe colegii universitari daca se plagiaza lucrarile de licenta "acolo" si daca se doreste distrugerea din interiorul universitatii a acestei facultati. Pop a adaugat ca va modifica acest ordin dupa ce va avea acordul CNR, al Academiei Romane si al ARACIS.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.