Dupa ce primele estimari publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS) au aratat ca economia romaneasca a accelerat in al doilea trimestru al acestui an, inregistrand un avans de 5,9%, pe serie bruta, fata de aceeasi perioada din 2016, depasind prognozele analistilor, reactia prim-ministrului Mihai Tudose nu a intarziat sa apara.

"Institutul National de Statistica a anuntat, astazi, ca Romania are o crestere economica de 5,9% in trimestrul II din 2017, peste cifra de 5,7% din trimestrul I din 2017.

Este o crestere economica solida, care provine din marirea puternica a productiei industriale cu 8% si din servicii. O contributie insemnata vine si din sectoarele cu valoare adaugata medie si mare, precum high tech.

Mai mult, in primele sapte luni ale acestui an, nivelul mediu al increderii in economie a fost de 105,1 puncte, in crestere semnificativa fata de 103,2 puncte, in perioada corespunzatoare din anul 2016.

Sunt rezultate bune, care confirma ca Romania se afla pe un trend pozitiv, pe care vrem sa-l mentinem", a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Datele publicate miercuri arata o accelerare a cresterii economice in al doilea trimestru din 2017 fata de primul trimestru, cand produsul intern brut (PIB) al Romaniei a crescut cu 5,7% fata de aceeasi perioada din 2016, si pe serie bruta si pe cea ajustata, si cu 1,8% fata de trimestrul precedent.

Citeste si: Reactia lui Sorin Grindeanu dupa cifrele publicate de INS


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.