Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, marti, la Constanta, ca tara are nevoie de dotari moderne in Aparare, avand in vedere ca un stat nu poate fi cu adevarat puternic daca nu isi poate garanta securitatea, scrie digi24.ro.

"Ceremonia de astazi se desfasoara simbolic intr-o zona cu o importanta strategica deosebita din punct de vedere militar, politic, economic, cultural si social - Zona Marii Negre. Avem datoria de a transforma intregul potential al acestei regiuni in avantaje reale pentru Romania.

In arealul Marii Negre ne confruntam cu provocari de securitate din ce in ce mai complexe si mai volatile, precum si cu un grad sporit de impredictibilitate si incertitudine.

Tocmai de aceea, deciziile adoptate de NATO au menirea de a contribui la intarirea masurilor de aparare colectiva si de descurajare, inclusiv in regiunea Marii Negre, prin participarea statelor riverane. (..)

Un stat nu poate fi cu adevarat puternic daca nu are capacitatea de a-si proteja cetatenii si de a le asigura securitatea. Avem nevoie de o armata inzestrata si pregatita sa faca fata cu succes provocarilor actuale, si aceasta implica eforturi deosebite in ceea ce priveste dotarea si modernizarea.

In acest sens, acordul politic cu privire la alocarea pentru urmatorul deceniu, incepand din acest an, a 2% din bugetul national pentru Aparare si aprobarea «Planului de inzestrare a Armatei Romaniei 2017 - 2026» transmit un semnal puternic de responsabilitate", a declarat seful statului.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.