Uniunea Salvati Romania a depus o plangere penala la DNA impotriva presedintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru convocarea ilegala a sesiunii extraordinare a Camerei Deputatilor, deputatul Ionut Mosteanu precizand ca plangerea vizeaza infractiunile de abuz in serviciu, fals si uz de fals.

”Uniunea Salvati Romania a depus o plangere penala impotriva domnului Liviu Dragnea pentru convocarea ilegala a sesiunii extraordinare a Camerei Deputatilor. Plangerea penala vizeaza infractiunile de abuz in serviciu, fals si uz de fals. Concret, domnul Liviu Dragnea a trimis la Monitorul Oficial decizia de convocare a Camerei Deputatilor luni, fara a avea decizia Biroului Permanent al Camerei Deputatilor. Biroul Permanent ar fi trebuit sa se intalneasca abia marti, la ora 11.00, dar chiar domnul Liviu Dragnea a lipsit de la aceasta convocare a Biroului Permanent, dansul si ceilalti colegi”, a declarat deputatul USR Ionut Mosteanu, dupa ce a depus plangerea, potrivit News.ro.

Deputatul USR a sustinut ca liderul PSD a lezat dreptul partidelor din opozitie de a se opune in Biroul Permanent unei decizii de convocare a sesiunii extraordinare.

De asemenea, senatorul USR Florina Presada a afirmat ca miza acestor convocari a fost acoperirea unor situatii generate de incompetenta.

Credem ca e important ca, in cele din urma, cei care conduc Guvernul, Parlamentul sa inteleaga ca regulile se aplica tuturor si sa nu mai practice acest dublu standard, prin care ei afirma suveranitatea Parlamentului, a regulilor si a statului de drept, dar in acelasi timp siluiesc toate institutiile si legile in interesul partidului, pentru ca miza acestor convocari a fost acoperirea unor situatii generate de incompetenta, primirea ordonantelor de urgenta la Parlament”, a afirmat senatorul USR Florina Presada.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.