Contestatia procurorilor DNA asupra deciziei de eliberare conditionata a lui Mircea Basescu, va fi judecata pe data de 4 septembrie de catre magistratii de la Tribunalul Constanta.

Pe data de 19 iulie judecatoria Medgidia a dispus eliberarea conditionata a fratelui fostului presedinte, condamnat in vara anului trecut la patru ani de inchisoare pentru trafic de influenta. Decizia din 4 septembrie a Tribunalului Constanta va fi definitiva, scrie romanialibera.ro.

In toamna anului trecut si la inceputul acestui an, Judecatoria Medgidia a decis ca Mircea Basescu poate fi eliberat conditionat. Deciziile respective au fost contestate de catre DNA, iar Tribunalul Constanta a hotarat in ambele cazuri sa admita contestatia procurorilor anticoruptie, astfel ca Mircea Basescu a ramas in penitenciar.

Tribunalul Constanta a considerat, la finalul lunii martie, cand a respins a doua cerere a lui Mircea Basescu de liberare conditionata, ca acesta indeplineste fractia prevazuta de lege pentru a putea solicita liberarea conditionata, precizand insa ca nu exista indicii temeinice ca pedeapsa executata pana in momentul respectiv si-a atins scopul.

Instanta a decis atunci ca Mircea Basescu mai poate formula o noua cerere de liberare conditionata dupa trei luni.

El executa pedeapsa la Penitenciarul Poarta Alba, iar in luna februarie i-a fost schimbat regimul de detentie de la semideschis la deschis, fiind mutat la sectia exterioara a penitenciarului de la Valu lui Traian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.