Deputatii nu se vor reuni in plen in aceasta sesiune extraordinara si se se va lucra doar in comisii, iar rapoartele acestora vor fi dezbatute de plen in sesiunea din toamna, a declarat, vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache. El il apara pe Liviu Dragnea, plecat in concediu dupa ce a cerut o sesiune extraordinara, si spune ca liderul PSD avea "bilete de odihna" si trebuia sa plece.

Intrebat daca va exista o sedinta de plen a Camerei Deputatilor in sesiunea extraordinara, Iordache a raspuns: “Nu, nu. (...) Nu se prefigureaza in perioada urmatoare sa avem un plen, pentru ca foarte corect, parlamentarii fiind in vacanta, prima conditie pentru o sedinta de plen ar fi sa avem cvorum, deci jumatate plus unu din totalul colegilor. La inceputul toamnei, probabil undeva in ultima saptamana (din august-n.r.), comisiile vor face rapoarte, iar incepand cu 1 septembrie vom avea plen si vom dezbate rapoartele respective”, explica Florin Iordache.

De asemenea, intrebat de ce a mai fost convocat Parlamentul in sesiune extraordinara, din moment ce se stia ca parlamentarii sunt in vacanta, Florin Iordache a spus ca erau obligati prin Constitutie. “Daca va uitati la articolul 115, alineatul 5 spune ca atunci cand Guvernul emite o Ordonanta care excede competentelor sau emite o Ordonanta care vizeaza o lege organica, Parlamentul se convoaca obligatoriu. Deci aici nu era o chestiune de optiune. Trebuia in cinci zile, fie ca o convocam luni, fie ca o convocam pana vineri, Parlamentul trebuia convocat, pentru a fi repartizat la comisii”, a sustinut vicepresedintele Camerei Deputatilor.

Florin Iordache il apara pe Dragnea

In ceea ce il priveste pe Liviu Dragnea, acuzat de opozitie ca a plecat in concediu in timp ce Parlamentul a fost convocat in sesiune extraordinara, Iordache a spus ca acesta avea facuta rezervare si ca vacantele nu pot fi programate "in functie de cand da Guvernul Ordonanta sau nu".

Pai, vacantele sau concediile nu ni le putem programa in functie de cand da Guvernul Ordonanta sau nu. Am avut mai multi colegi care nu au participat la plen sau la Biroul Permanent, pentru ca erau in concediu. Fiecare, eu sau dumneavoastra sau cei care ne asculta au concediile stabilite din timp si atata timp cat avem niste bilete sau avem niste rezervari facute, nu putem sta sau sa gandim inainte cand va veni sau nu va veni Guvernul cu Ordonanta”, a spus el, potrivit News.ro.

Intrebat daca nu e totusi neobisnuit ca presedintele Camerei sa ceara o sesiune extraordinara, dupa care sa plece in concediu, Florin Iordache a raspuns: “Este presedintele Camerei, dar in acelasi timp, constitutional, legal, normal, cum vreti sa-i spunem, are dreptul la concediu. Daca avea rezervare si trebuia sa plece in concediu, putea sa gandeasca atunci cand si-a facut rezervarea ca va veni Guvernul cu Ordonante simultan cu rezervarile respective? Deci nu e nimic neobisnuit faptul ca un om pleaca in concediu in momentul in care Guvernul da o Ordonanta (...). Incepand cu marti, avea bilete de odihna”.

Citeste si:
Florin Iordache: Amânarea creșterii alocațiilor este...
Președintele Consiliului...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.