Presedintele PNL, Ludovic Orban, l-a criticat, marti, pe Liviu Dragnea pentru ca a absentat de la sedinta de Birou Permanent al Camerei Deputatilor pe care el insusi a convocat-o in vederea sesiunii extraordinare, spunand ca liderul PSD arata ca are obrazul mult mai gros decat prevede legea si a intrat in concediu dupa ce a facut misto de parlamentari.

Eu astazi sunt prezent la Parlament, desi nu sunt parlamentar, in timp ce cel care trebuia sa fie la Parlament, presedintele Camerei Deputatilor, arata ca are obrazul mult mai gros decat prevede legea si a intrat in concediu dupa ce a facut misto de parlamentari, de colegii sai deputati, convocand prin SMS o sesiune extraordinara care astazi nu este convocata in conformitate cu Constitutia Romaniei si cu Regulamentul Camerei”, a spus Ludovic Orban, potrivit News.ro.

Liderul PNL a spus ca desfasurarea sesiunii extraordinare la Camera Deputatilor in absenta convocarii acesteia de catre Biroul Permanent ar fi o incalcare grosolana a Constitutiei si a Regulamentului.

O sesiune extraordinara poate fi convocata de presedinte, de Birourile permanente reunite sau de o treime dintre parlamentari. Nu avem niciuna dintre aceste conditii regulamentare indeplinite astazi, ca atare Ordonanta de Urgenta privitoare la prelungirea cu doi ani de zile a acreditarii si evaluarii scolilor doctorale nu poate intra in vigoare, iar daca va intra in vigoare avem de-a face cu un abuz grosolan si o incalcare de neacceptat a Constitutiei si a Regulamentului Camerei Deputatilor”, a mai spus Orban.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.