Mircea Cartarescu vorbeste despre casatoria traditionala vs. casatoriile gay. In acest sens, el puncteaza ca USR, partid care zilele acestea sustine un referendum intern pentru a-si stabili pozitia vis-a-vis de acest subiect, se va rupe.

„Dupa parerea mea, aceasta confruntare - care se vede in acest referendum intern al USR - este insuportabila, a depasit orice limite, si dintr-o parte, si din cealalta, dar mai ales din partea majoritatii, ea este foarte vinovata, acest referendum pentru familia traditionala este total dizgratios si lipsit de temei din foarte multe puncte de vedere. In primul rand, pentru ca este vorba de o overreaction a unei comunitati foarte mari impotriva unei minoritati putin signifiante si putin vocale si care are un trecut de discriminari clare. Aceasta comunitate gay (...) a avut de suferit cu adevarat in perioada comunista, nu mai vorbesc inainte, totodeauna gay-ii au fost vanati social, au avut de suferit in perioada comunista, pentru ca, conform faimosului art. 200, homosexualii faceau inchisoare”, a explicat Mircea Cartarescu.

Scriitorul considera ca USR se poate rupe in doua din cauza disputei pe aceasta tema: „Pentru ca acum, cele doua grupuri, cel traditional si cel progresist, sunt ireconciliabile, sunt atat de radicalizate, incat nu au cum sa traiasca impreuna. Pe Facebook oamenii isi dau afara prietenii, le dau unfriend prietenilor care sunt de parerea cealalta, asta se intampla in fiecare zi. Ei trebuie sa se clarifice, altfel nu vor putea construi ceva impreuna”, a declarat Mircea Cartarescu in emisiunea „In fata ta” de la Digi24, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.