Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni, referitor la „hemoragia” pensionarilor din sistemul militar, ca, cel mai probabil, Guvernul va elabora un proiect de lege prin care sa se interzica reangajarea acestora in sistem dupa ce si-au depus dosarele de pensionare.

Impotriva a ceea ce s-a vehiculat in presa si in spatiul public cu privire la o asa zisa hemoragie a plecarii cadrelor ca urmare a aplicarii a OUG privitoare la pensiile speciale, acest lucru nu are cum sa se intample. Sigur ca sunt persoane care vor sa profite de conditiile avantajoase, dar acest lucru nu pune sub nicio forma in pericol functionarea sistemelor mari, ma refer aparare, ordine publica sau justitie”, a afirmat presedintele Senatului, potrivit News.ro.

La remarca presei, care i-a spus ca mai multe persoane din sistemul militar si-au depus cerere de reangajare dupa cea de pensionare, Tariceanu a precizat ca Guvernul va elabora un proiect de lege prin care sa se interzica reangajarea acestora.

Ceea ce am discutat cu primul-ministru si cu ministrul Muncii si cu ceilalti ministri este urmatorul lucru, ca odata facuta cererea de pensionare si pensionarea efectiv facuta sa nu mai poata exista si posibilitatea reangajarii pe acelasi loc, pe aceeasi functie sau in acelasi minister sau in alte ministere. Oamenii trebuie sa se hotarasca, ori vor sa fie pensionari, ori daca sunt apti de munca, raman la munca. Se va modifica legea, in asa fel incat sa nu poata sa nu poata sa functioneze in acest sistem dual, pentru ca nu e corect. Nu poti sa fi si salariat, sa ai si venituri salariale si pensie. Va veni un proiect de lege probabil din partea Guvernului. Poate sa fac si pe ordonanta, o sa hotaram in perioada urmatoare”, a conchis Calin Popescu Tariceanu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.