Presedintele PSD, Liviu Dragnea este de parere ca efectul ordonantei care modifica legea pensiilor speciale va fi ca, in 2-3 ani, sistemul bugetarse va afla in dificultatea de a sustine restul pensiilor romanilor.

"Suntem in situatia astazi in care ne costa de la buget 6 miliarde de lei aceste pensii speciale. De la 1 ianuarie incep majorarile de salarii cu cate 25% pe an... in general, sunt categorii care, medicii de exemplu, care intra de la 1 martie total, si ne-am fi dus in 2018 cu un efort bugetar de 10 miliarde, doar pentru aceasta categorie de pensii, iar in urmatorii 2-3 ani la 17 miliarde, ceea ce punea serios sub semnul intrebarii daca sistemul public de pensii mai poate fi sustinut, adica pensiile pentru celelalte milioane de pensionari", a declarat presedintele Camerei Deputatilor la Romania TV, potrivit digi24.ro.

"S-a gresit cand s-a facut legea, dupa parerea mea. Nu imi dau seama, s-a facut electoral, poate cu buna credinta, dar cu multa nestiinta, dar aplicarea ei an de an fara sa fie schimbata aducea in 2-3 ani de zile la un blocaj, pentru ca in fiecare an cresc salariile, in fiecare an impactul bugetar era foarte mare. E bine sa intelegem, aceste pensii de serviciu nu sunt alimentate din contributia celor care beneficiaza, sunt alimentate din bugetul de stat", a mai spus social-democratul, citat de stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.