Traian Basescu a negat zvonurile potrivit carora va candida la presedintia Republicii Moldova, invocand faptul ca, din punct de vedere legal, nu are acest drept, intrucat nu este nascut pe teritoriul Moldovei. 

“Nu am dreptul. Uitati-va in Constitutia Republicii Moldova. Trebuie sa fii nascut pe teritoriul Republicii Moldova si trebuie sa ... Au introdus o conditie mai acum cativa ani, sa ai cel putin zece ani de cand locuiesti in Republica Moldova. Deci, cine spune asa ceva ori nu a citit Constitutia Republicii Moldova, ori are pasiunea sa bata campii", a declarat fostul presedinte al Romaniei, potrivit stirileprotv.ro.

Basescu a adaugat faptul ca singurul lucru pe care l-a facut a fost sa accepte titlul de presedinte de onoare al unui partid nou, din Republica Moldova: “Sa nu va ganditi ca imi vad o noua cariera politica in Republica Moldova. Gestul pe care l-am facut este acela de a ajuta — sa accept sa fiu presedinte de onoare al unui partid nou — este acela de a ajuta la consolidarea curentului unionist”, a afirmat Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.