Prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, este de parere ca Guvernul a dat "o noua lovitura" mediului academic dupa ce Guvernul a hotarat ca scolile doctorale sa isi mentina acreditarea pana la realizarea procesului de evaluare periodica, scrie dcnews.ro.

"Evaluarea si ierarhizarea Scolilor Doctorale ar trebui facute anual. De patru ani de zile Guvernele au tot amanat punerea in practica a Legii!

Guvernul PSD-ALDE nu se dezminte: va continua risipa din banii publici inca doi ani de zile. Doi ani in care nu vom sti care universitate indeplineste conditiile de calitate si care nu, insa toate vor primi aceiasi bani de la bugetul de stat. Si in urmatorii doi ani studentii care vor fi inmatriculati la Scolile Doctorale din Romania nu vor avea garantia ca vor beneficia de studii de calitate.

Scolile Doctorale trebuie sa fie EVALUATE si ACREDITATE: programele de studii trebuie ierarhizate, iar universitatile clasificate si finantate in functie de pozitia pe care se afla, in functie de performanta.

PNL solicita Ministrului Educatiei sa demareze, conform legii, procedurile de evaluare si acreditare a Scolilor Doctorale, ierarhizarea programelor de studii si clasificare a universitatilor. Fara aceasta procedura, calitatea diplomelor va fi, la nivel de ansamblu, sub standardele asteptate", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Citeste mai mult in postarea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.