Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Timisoara, ca PSD minte ca va mari salariile functionarilor publici cu 25 la suta si ca de fapt se pregateste sa ia din ”castigul promis cea mai mare parte sau chiar mai mult”.

Ludovic Orban a afirmat, intr-o conferinta de presa, la sediul PNL Timis, ca majorarea salariilor functionarilor publici nu este o crestere reala.

Ei (PSD - n.r.) mint ca maresc salariile functionarilor cu 25 la suta, dar in timpul asta se pregatesc sa le ia din castigul promis cea mai mare parte sau chiar mai mult. O data cu transferul cotelor care erau platite de angajator catre angajat, salariul brut creste cu procentul corespunzator sumelor care sunt transferate de la anagajator la angajat. Ca urmare a cresterii salariului brut, prin acest artificiu impozitul care inainte se aplica pe un salariu mai mic, acum se aplica pe transferul cotelor de la angajator la angajat.

Rezultatul acestui mismas pus la cale de guvernanti este unul catastrofal pentru angajati. Si anume, scaderea cresterii salariului net, adica de la 25 la suta cat promit guvernantii, salariile vor creste cu 3-4 la suta. Noi le atragem atentia celor care mai cred in vrajeala lectocratilor rosii sa nu mai creada minciunile servite de dimineata pana seara. Niciodata PSD nu da nimic si daca ar da, nu o sa dea banii lor de acasa, ci dau tot din taxele si impozitele platite de cetateni. Orice fel de crestere salariala in sectorul public, care practic este anuntata cu surle si trambite de PSD nu va fi crestere reala, iar oamenii dupa 1 ianuarie 2018 vor simti in propriile buzunare ca de fapt nu numai ca nu li s-au marit salariile cu 25 la suta, ci si ca puterea de cumparare a salariului net va scadea”, a declarat Ludovic Orban, potrivit News.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.