Dupa ce Guvernul a stabilit, in urma cu un an, ca valoarea de inventar a cladirii Palatului Parlamentului este de 1 miliard de euro, Daniel Florea, primarul sectorului 5, sustine ca impozitarea cladirii ar aduce bugetului local 15 milioane de euro pe an: „La un miliard taxa este de 1,5 la sută, deci la bugetul local ar veni în jur de 15 milioane de euro pe an”, noteaza digi24.ro.

Pe langa aceasta cladire, in jurul Pietei Constitutiei mai sunt nu mai putin de 10 institutii importante ale statului, de la care Primaria vrea sa perceapa impozit.

Gabriel Vlase, vicepresedintele Camerei Deputatilor, considera ca mutarea banilor de la bugetul statului la bugetul local nu este o solutie sanatoasa: „De mutat banii de la bugetul statului la bugetele locale... Nu cred ca asta e o solutie sanatoasa. Imaginati-va ce ar trebui sa mutam de la stat o groaza de bani pentru cladirile statului, sa ii dam la primarii”.

Pentru ca ideea primarului sectorului 5 sa devina realitate, trebuie modificat codul fiscal, in asa fel incat toate institutiile din tara sa plateasca impozit pe cladiri.