Deputatul USR Emanuel Ungureanu a sesizat, miercuri, Agentia Nationala de Integritate cu privire la declaratiile de avere ale presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, in urma investigatiilor jurnalistice cu privire la posibilele legaturi ale sale cu firma Tel Drum.

"Sesizarea a fost depusa ca urmare a investigatiilor jurnalistice din ultima perioada care au scos la iveala ca Liviu Dragnea, al treilea om in statul roman, ar fi posesorul unei averi considerabile care nu se regaseste in nici una din declaratiile sale de avere sau interese depuse de-a lungul anilor in care a ocupat functii de inalta demnitate publica. Simpla suspiciune ce planeaza asupra unui inalt demnitar al statului roman poate provoca daune considerabile asupra institutiilor pe care acesta le reprezinta", se arata intr-un comunicat al USR.

Sesizarea face referire la una dintre proprietatile care nu ar fi procurate din veniturile legale realizate de Liviu Dragnea in calitate de sef al unor institutii publice, din municipiul Alexandria, scrie News.ro.

"Pe terenul de peste 7.000 de metri patrati din centrul orasului este construita o vila enorma, opiscina de dimensiuni considerabile si un teren de tenis. Terenul si facilitatile de pe el nu apar in declaratiile de avere si interese ale domnului Liviu Dragnea, motiv pentru care ar trebui sa fie clarificata de catre Agentie provenienta resurselor din care acesta a achizitionat terenul si imobilul impreuna cu anexele",
se mai arata in comunicat.

Sesizarea este facuta de acelasi deputat care a facut si o plangere la DIICOT cu privire la informatiile privind afacerile lui Dragnea din Brazilia.

"Intelegem din presa ca domnul Liviu Dragnea este pasionat de vacante exotice, mai ales in Brazilia. E limpede ca salariile domniei sale obtinute ca angajat al unor institutii publice nu ii permit stilul de viata pe care il duce si cred ca este de datoria Agentiei Nationale de Integritate sa clarifice daca intre averea dobandita pe parcursul exercitarii functiei si veniturile realizate in aceeasi perioada exista o diferenta vadita, care nu poate fi justificata”,
a spus deputatul Emanuel Ungureanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.