Presedintele Klaus Iohannis va participa sambata la deschiderea celei de a 27-a Intalniri a Sasilor transilvaneni si duminica la ceremonia de comemorare a 100 de ani de la batalia de la Marasesti.

La deschiderea celei de a 27-a Intalniri a Sasilor transilvaneni, care va avea sub deviza „In lume acasa, cu inima in Transilvania”, cor veni si reprezentantii acestei comunitati din Romania si din tari precum Germania, Austria, SUA.

"Presedintele Klaus Iohannis apreciaza ca intalnirea din acest an ofera, in special generatiei tinere de sasi din Germania, oportunitatea de a cunoaste mai bine si de a indragi Romania, tara de origine a parintilor lor", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Duminica, seful statului va participa la ceremonia de comemorare a bataliei de la Marasesti.

"La 100 de ani de la cea mai importanta operatiune militara a Armatei Romane din Primul Razboi Mondial, Presedintele Klaus Iohannis onoreaza la Marasesti memoria celor care au luptat si s-au jertfit pentru o Romanie unita si puternica.

Cu ocazia acestui moment aniversar, Presedintele Romaniei va decora drapelele de lupta ale unitatilor militare succesoare a traditiilor de lupta de acum 100 de ani, se va adresa participantilor, reprezentanti ai autoritatilor publice, corpului diplomatic si cultelor, si va oferi Mausoleului de la Marasesti un drapel comemorativ".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.