Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, anunta ca o va demite pe directoarea adjuncta de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Botosani, care sta toata ziua pe Facebook si posteaza bancuri, in loc sa se ocupe de vaccinarea copiilor.

Intrebt daca prin demiterea sefilor directiilor de sanatate publica din cinci judete a fost rezolvata problema vaccinarii, ministrul a spus ca sunt unele directii de sanatate pline de oameni care nu isi fac treaba.

"Sunt unele DSP-uri pline de oameni care nu isi fac treaba. La trei-patru zile dupa demiterea celor zece directori executivi si adjuncti, m-a sunat un sef de directie si mi-a spus ca au fost vaccinati toti copiii catagrafiati. Deci se poate, daca vrei", a sustinut ministrul Sanatatii, potrivit News.ro.

El a mai spus ca a trimis o echipa a Corpului de control in Caras-Severin - judet in care au fost peste 1.110 cazuri de rujeola si trei decese - intrucat directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica refuza sa demisioneze pe motiv ca nu are nicio vina.

De asemenea, ministrul Sanatatii a anuntat ca o va demite pe directoarea adjuncta a Directiei de Sanatate Publica Botosani, care sta toata ziua pe Faceboook: "O alta demitere va fi aceea a directoarei adjuncte a Directiei de Sanatate Publica Botosani (Laura Acatrinei - n.r.), care in timpul serviciului, in loc sa faca promovarea vaccinarii, sta pe Facebook si posteaza bancuri. Dar asta tine de constiinta fiecaruia dintre noi".

Laura Acatrinei, medic epidemiolog, este director adjunct la Directia de Sanatate Publica (DSP) Botosani din luna aprilie a acestui an, dupa ce postul nu a mai fost ocupat mai bine de patru ani. Laura Acatrinei a fost numita interimar. Ultima postare pe Facebook a Laurei Acatrinei este de vineri, ora 16.44, cand aceasta a postat un banc. In aceeasi zi, directorul adjunct al DSP Botosani are cel putin 14 postari, majoritatea bancuri si citate celebre, la interval de 1-2 minute.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.