Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anuntat, luni, ca salariile politistilor vor creste cu 10%. Ea a precizat ca pregateste actul normativ pentru sedinta de Guvern din aceasta saptamana si ca majorarea se va aplica din momentul intrarii in vigoare a acestuia. Ministrul anunta ca vor fi angajati 4.000 de oameni in sistem si ca pensionarea din MAI in conditiile actuale se va mai putea face pana in 15 septembrie.

Carmen Dan a precizat ca au fost discutii in acest sens cu Ministerul Finantelor Publice si ca decizia este ca salariile politistilor sa creasca cu 10%.

Ministrul de Interne a mai anuntat ca vor fi angajate in Politie 4.000 de persoane, avand in vedere deficitul de personal din sistem in urma pensionarilor anticipate.

Ea a subliniat insa ca nu va fi modificat sistemul de calcul al pensiilor celor din MAI, iar cei care vor sa se pensioneze in aceleasi conditii ca si pana acum o vor mai putea face pana in 15 septembrie.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat duminica, pe pagina de Facebook, ca nu are in lucru un proiect de act normativ care sa limiteze pensionarile din sistem la varste tinere, sustinand ca o astfel de initiativa "nu se poate face cu aplicare peste noapte".

HotNews a scris, sambata, ca Ministerul Muncii ar pregati un proiect de ordonanta de urgenta prin care sa fie modificat modul de calcul al pensiilor militarilor, noul algoritm urmand sa le reduca apreciabil pentru cei care se vor pensiona dupa adoptarea actului normativ. Adoptarea OUG ar putea fi unul dintre motivele pentru care se doreste convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, intre 2 si 4 august.

Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca exista un val de pensionari in sistemul militar, din cauza ca oamenii au auzit ca s-ar putea modifica algoritmul de calcul, el dand asigurari ca a convenit cu premierul Mihai Tudose si presedintele PSD, Liviu Dragnea, ca nivelul pensiilor acestora sa nu se schimbe, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.