Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, sustine ca trebuie stopata cresterea pensiilor speciale.

"O sa ne confruntam cu o reactie foarte nervoasa din partea unora, dar eu cred ca trebuie (...) sa stopam o crestere aberanta. Daca avem in plata pensii de 33.000 de lei si le lasam sa se duca in cativa ani la 66.000, va spun ca sistemul nu mai tine, crapa si atunci suntem obligati sa luam niste masuri care nu sunt foarte populare, dar suntem obligati sa le luam", a declarat Vasilescu la Antena 3.

"Avem de gand sa dam o ordonanta chiar saptamana viitoare. Am lucrat la ea. Nu ne-am apucat inca de Legea pensiilor pe partea de contributivitate unde este obligatoriu sa facem cresterile din programul de guvernare, insa dupa aparitia Legii salarizarii ne-am dat seama ca, daca nu corectam sistemul, in sensul ca, daca lasam pensiiile de serviciu sa se actualizeze cu ce este la cei activi, vom ajunge intr-o situatie foate neplacuta de anul viitor, in sensul ca economia nu poate sa sustina astfel de cresteri", a mai spus ministrul Muncii, citata de bursa.ro.

Citeste si: Ministrul Muncii: Indemnizatiile pentru cresterea copilului vor fi plafonate la maximum 1.800 de euro pe luna


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.