Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a declarat ca noua lege a pensiilor "nu va aduce bani in minus pentru cei din sistemul militar". Acesta a precizat ca Ministerul Muncii analizeaza comparativ sisteme din diferite tari, pe sistemul general de pensii, iar discutiile vor continua si dupa data de 1 august. 

”Daca vor fi niste modificari, ele nu vor afecta si nu sunt de natura sa determine pe cei care ocupa astazi functii in Armata romana sa se pensioneze anticipat pentru a prinde conditii mai favorabile. Exista o anumita zvonistica, legata de adoptarea unor Ordonante. Ieri a avut loc o discutie cu patronatele si sindicatele, la Guvern la care am participat, iar ministrul Lia Olguta Vasilescu a spus foarte clar ca in Ministeruil Muncii se fac analize cu privire la sistemul general de pensii, si ca sunt analizate aspectele de drept comparat. Toate aceste analize vor continua in zilele urmatoare si dupa 1 august urmeaza sa avem discutii mai aplicate”, a spus ministrul Tutuianu.

Intrebat daca aceste analize ar putea insemna bani in minus pentru cei din sistemul militar, ministrul Apararii a replicat: "In niciun caz pentru cei din sistemul pensiilor militare de stat. Nu a existat si nu exita nicio intentie a PSD de a taia veniturile oamenilor”.

Prim-ministrul Mihai Tudose a precizat, de asemenea: ”Celebrele pensii militare… care au cauzat niste hemoragii extraordinare in sistemele militare. Toata lumea vrea sa iasa la pensie acum, sa nu se modifice legea ca sa nu cumva sa nu o mai prinda pe aia buna. Pleaca mii de oameni din sistem, la varste la care (…) trebuiau sa aduca plus valoarea in sistemele din care fac parte. Nu se va intampla asa ceva. Ministrul Tutuianu a gasit o formula prin care acest sistem sa ramana in vigoare, indiferent de ceea ce se intampla cu legea pensiilor”, informeaza libertatea.ro.

Alaturi de acesta, si liderul PSD, Liviu Dragnea, a dat asigurari ca pensiile celor din sistemul de aparare nu vor scadea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.