Prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, sustine ca nu este de acord cu impozitarea angajatilor care lucreaza cu norma redusa.

"Impozitarea discriminatorie a celor 369.000 de persoane care lucreaza cu norma redusa este o masura disperata de a aduce mai multi bani la buget. Guvernul Dragnea 2 obliga angajatorii sa achite contributii sociale la valoarea salariului minim, chiar daca angajatul care lucreaza mai putin de opt ore castiga sub 1.450 de lei.

Din nefericire, acest impozit va lovi in angajatii si angajatorii cinstiti care au inregistrat contractele de munca si platesc taxe si impozite. In plus, cei care mai aveau o mica sursa de venit, vor fi fortati fie sa renunte la locul de munca, fie sa lucreze la negru.

Guvernul nu a avut sustinerea Consiliului Economic si Social pentru aceasta ordonanta. In plus, modificarea Codului fiscal prin Ordonanta incalca dispozitiile art. 4 din Codul fiscal care prevade ca "prezentul cod se modifica si se completeaza prin lege, care intra in vigoare in termen de minimum sase luni de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.”

Ordonanta incalca articolul 44 din Constitutia Romaniei deoarece masura adoptata de Guvern afecteaza dreptul de proprietate al angajatorului, anume obligatia de a plati taxe mai mari decat munca prestata de salariat", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Citeste mai mult in postarea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.