Premierul Mihai Tudose se va intalni, luni, cu reprezentantii Sindicatului National al Agentilor de Politie pentru a discuta despre statutul politistilor, despre drepturile si obligatiile acestora, astfel incat situatii similare celei din Suceava, unde un politist a fost ucis intr-o gara in timp ce patrula, sa fie evitate.

Potrivit agendei oficiale, la ora 11.00 premierul Mihai Tudose are programata, la Palatul Victoria, o intalnire cu reprezentantii Sindicatului National al Agentilor de Politie, urmand sa fie discutate drepturile si obligatiile politistilor.

Sambata, Mihai Tudose a afirmat ca politistii nu vor mai patrula singuri, precizand ca gradul de periculozitate al acestei meserii este ”infiorator”.

”Am vorbit si cu sindicatele, am vorbit si cu doamna ministru (Carmen Dan - n.r.). Trebuie sa evitam, fiindca, intr-adevar, gradul de periculozitate a acelei munci de a patrula de unul singur este infiorator. Si nu patruleaza in locurile linistite, ci acolo unde este potential negativ. Dar patrulelele nu vor mai fi niciodata dintr-un singur om, sa patruleze unul singur. Isi pune viata in pericol absolut gratuit”, declara premierul Mihai Tudose, informeaza News.ro.

Politistul Sorin Vezeteu, in varsta de 38 de ani, a fost ucis in Gara Burdujeni din Suceava, joi seara, fiind injunghiat de un tanar de 23 de ani, care i-a aplicat zeci de lovituri de cutit. Agresorul a fost arestat preventiv vineri dupa-amiaza, dupa ce, in aceeasi zi, fusese retinut de catre procurori. In timpul audierii, agresorul si-a recunoscut fapta, insa a spus ca nu o regreta.

Politistul a fost inmormantat, duminica, cu onoruri militare, iar la funeralii a participat si ministrul de Interne, Carmen Dan, care a convocat o intalnire cu sindicatele din politie, pentru a discuta despre problemele acestora.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, sambata, decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de politie Sorin Vezeteu cu Ordinul National ”Pentru Merit”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.