Premierul Mihai Tudose a decis, marti, sa il elibereze din functie pe presedintele ANAF, Bogdan-Nicolae Stan. In locul sau, a fost numita Mirela Calugareanu, director executiv - colectare la Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti.

Inlocuirea vine dupa ce si fostul premier, Sorin Grindeanu, dar si actualul premier Mihai Tudose au exprimat nemultumiri legate de nivelul de colectare.

”Avem in vedere inlocuirea tuturor celor care nu-si fac treaba (...). Avem o intalnire programata cu el azi ( cu Bogdan Stan - n.r.), este chemat sa vedem despre ce este vorba in ograda domniei sale si sa vedem in ce masura putem implementa repede acel punct din programul de guvernare cu splitarea TVA-ului”, declara premierul Mihai Tudose, la inceputul lunii, noteaza stirileprotv.ro.

In urma cu o saptamana, la finalul unei intalniri cu premierul Romaniei, Bogdan Stan declara ca "nu i-a cerut nimeni demisia pana acum", in contextul nemultumirilor legate de incasarile facute la nivelul institutiei.

Luni, Liviu Dragnea a cerut premierului Mihai Tudose sa analizeze "foarte atent si cu maxima rigoare" activitatea ANAF si sa ia masurile pe care le considera de cuviinta pentru ca activitatea institutiei sa fie imbunatatita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.